Skip to content

Splits voetbal

Ik ben dol op spel tijdens begeleidingsmoment. Het geeft een extra dynamiek aan de les en zorgt er voor dat de beelddenker betrokken blijft. Om lekker aan de slag te gaan met splitsen maak ik vaak gebruik van een voetbal veld.

Werkbeschrijving

Benodigdheden
– Bovenkant van een kopieer doos (of een doos naar wens)
– Schaar of mesje
– liniaal
– Stift
– WC rolletje
– Stevig papier
– Saté prikker
– lijm
– Pomponnetjes/ knikkers/ kastanjes ….

Zo maak je het veld

Markeer aan twee overliggende zijdes van de doos de voetbal goaltjes. Verwijder het deel aan de opstaande rand. Hierdoor ontstaat er aan weerszijde gaten waar de balletjes door kunnen. Markeer de middenlijn met een stift en creëer een start cirkel.

Zo maak je de stokjes

Haal uit de WC rol twee even hoge rondjes (je kunt deze rondom snijden of knippen).
Vouw om deze rondjes een lange strook papier en plak deze goed vast. Zorg dat het ‘stokje’ lang genoeg is. Je wilt immers bij de middenstip komen. Ik heb er voor extra stevigheid een saté prikker aan toegevoegd. Hierdoor gaat je vang mechanisme langer mee.

Zo speel je splits voetbal

Leg in het midden van het voetbalveld een aantal pomponnetjes/ knikkers/ kastanjes etc. Noteer hoeveel het er zijn. Je gaat immers splitsen 😊. Nu tel je af en proberen beide spelers balletje voor balletje naar zich toe te halen. Wie heeft de meeste? Hoe is het getal verdeel (= gesplitst)? En wie wint er de volgende keer?

spel uitleg splits voetbal

Veel speel plezier!
Liefs,
Tineke

Gerelateerde boeken

Back To Top