Skip to content

Cirkel van veerkracht

Tijdens een bijzondere ontmoeting met Marike van de cirkel van veerkracht werd me weer eens duidelijk dat het onderwijs mijn veerkracht geeft. Een ontmoeting die zowel jouw als luisteraar/kijker als mijzelf antwoorden brengt.

“Veerkracht ervaren wij (Marike en Marcella) als het vermogen om ja te zeggen tegen wat het leven je brengt, zelfs als je er eerst van weg wil, het niet aan wil kijken, wil dat het stopt of niet waar is. Want het leven brengt onvermijdelijk ook moeilijke dingen op ons pad.”

Werken in het onderwijs nodigt me uit om als Remedial teacher herstellend, verbeterend en helend te werken en daarbij mijzelf te helen. Het is een plek waar ik met liefde en aandacht kan zijn en een omgeving waarbij mijn hart vaak huilt. Ik steeds beter de balans te vinden binnen deze paradox. Ik kan met beide delen steeds beter ZIJN.

Spelen is mijn oplossing

Het werken in het onderwijs nodigt mij uit om te spelen. Als ik ergens vastloop pak ik naar mijn lievelingsoplossing: spelen. Ik vind het proces namelijk vele malen machtiger om te zien, dan het alleen het resultaat. Spel is hierbij voor mij een van de krachtigste werkvormen. Een van mijn leerlingen noemde mij niet voor niets DE SPELLETJESJUF. Een titel die ik met trots draag.
Voor alle luisteraars/ kijkers van de Cirkel van Veerkracht is hierbij een gratis download om zelf even de speelsheid in jezelf op te zoeken. Mijn uitnodiging voor jou: Zoek de verschillen en kleur!

Hierbij mijn gratis download als pdf: Gratis download: zoek de verschillen – bij ons thuis

Wil jij de opname graag (terug) luisteren/ bekijken? Deze vind je hier: cirkelvanveerkracht.nl

Liefs,

Tineke

Back To Top